6.6 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaDVERI: Neka članice SNS -a stanu u odbranu Marije Lukić iz Brusa

DVERI: Neka članice SNS -a stanu u odbranu Marije Lukić iz Brusa

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju poziva članice Unije žena SNS-a iz Vranja i Bujanovca, koje su junački stale u odbranu novinarke koju je na tviteru uvredio glumac Sergej Trifunović, da pokažu istu dozu srčanosti i solidarnosti i da stanu u zaštitu Marije Lukić iz Brusa, koja je preživela mnogo veći pakao i maltretiranje od strane predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića, nego što je jedna uvreda na tviteru.

Pozivamo gospođe Danijelu Milosavlјević i Ljilјanu Antić iz Vranja, kao i Lidiju Janjić iz Bujanovca, da osude ponašanje Milutina Jeličića, i podsećamo ih na njihove reči da žele pristojnu Srbiju, a ne onu u kojoj žene vređaju i ponižavaju, navodi se u saopštenju pokreta Dveri.

Oni još i navode da je svaka od njih naglasila da osuđuje vređanje žena koje podržavaju politiku Aleksandra Vučića, pa postavlјaju pitanje, da li je za njih sasvim prihvatlјivo ponižavanje i vređanje žena koje nisu članice SNS-a?

Potpuno smo svesni da vi ne biste stali u odbranu ni uvređene novinarke, da za to nije stigla direktiva iz vrha stranke, tako da nas vaše ćutanje nimalo ne iznenađuje. Ali ovo je jedan od par trenutaka u životu kada se čoveku ukaže prilika da pokaže da ima kičmu, srce, savest, moral i dostojanstvo. Pobedite svoj strah od velikog vođe i istupite javno u zaštitu prave žrtve nasilјa nad ženama, ili ostanite stranačke poslušnice i živite sa tim na savesti – kaže se u saopštenju.

Na kraju saopštenja  koje je potpisala  Info služba Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Vranju navodi se:

Želimo vam svima srećan 8. mart, uz najiskreniju želјu da ni vi, ni jednoga dana vaše ćerke, nećete doživeti da vam sudbinu kroji neki Jutka.

Podsećamo da su članice Unije žena SNS iz Vranja oštro osudile na konferenciji za novinare uvrede novinarki koje je putem twitera uputio sergej Trifunović

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja