26.1 C
Vranje
utorak, 17 maja, 2022
NaslovnaPolitikaIzbori 2020Pčinjski okrug imaće 9 poslanika

Pčinjski okrug imaće 9 poslanika

Devet poslanika na osnovu preliminarnih izbornih rezultata trebalo bi da predstavlja Pčinjski okrug u u najveće zakonodavno telo Republičkom parlamentu.

Pčinjske naprednjake u Narodnoj skupštini reprezentovaće čak tri Vranjanaca Slaviša Bulatović,poslanik i u predhodnom mandatu, Momir Stojilković sa iste liste ali u ime stranke Braća Karić,kao i mlada politička nada Milan Ilić, polaznik stranačke Akademije.

Slaviša Bulatović

Što se tiče Bujanovca i Trgovišta, ne prvi put u poslanike ide naprednjak Nenad Mitrović, novina je da u poslanike ide još jedan Nenad, Nenad Krstić takođe naprednjak iz opštine Trgovište.

Nenad K

Ponovo će u skupštinske klupe po svemu sudeći sesti i jedan socijalista Novica Tončev iz Surdulice  sa liste SPS – Jedinstvena Srbija.

Novica Tončev

I Bosilegrađanka Nevenka Kostadinova, dosadašnja poslanica SNS grupe, ponovo ide u parlament Srbije.

Albanci sa juga Srbije na osnovu rezultata koje je dobila njihova jedinstvena lista “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina”  imaće dva  poslanika. Prva dvojica na listi su predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi i Arđend Bajrami iz Preševa, pa se pretpostavlja da će oni predstavljati Albance u srpskoj skupštini.

Ova lista nije definitivna do proglašenja zvaničnih rezultata i podele mandata. Naravno, uvek stoji opcija da neko od njih ne želipposlanički mandat pa ga može odbiti.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci