2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaNS: Vrhunac bahatosti vladajuće većine

NS: Vrhunac bahatosti vladajuće većine

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Vranju obaveštava javnost da je odbornik Narodne stranke Dragan Pavlović, zajedno sa ostalim opozicionim odbornicima, napustio zasedanje današnje Skpštine grada Vranja.

Već pune tri godine vladajuća većina se u Vranju, a po ugledu na svoje predstavnike u Narodnoj skupštini Republike Srbije, bavi simulacijom demokratije, dok sa druge strane u potpunosti obesmišljava i omalovažava gradski parlament i guši svaku mogućnost za bilo kakvo opoziciono delovanje kroz institucije grada.

Vrhunac bahatosti vladajuće većine u Vranju predvođene Srpskom naprednom Strankom jeste predlog izmene novog poslovnika o radu Skupštine grada Vranja koji između ostalog predviđa da se odbornička grupa može formirati sa najmanje pet odbornika sa iste izborne liste, odnosno, za udruživanje odbornika sa različitih izbornih lista predviđa minimalan broj od deset odbornika, što predstavlja presedan, od ponovnog uspostavljanja višepartijskog sistema u Srbiji početkom devedesetih godina i vrhunac nemorala i beščašća vladajuće većine – navodi se u saopštenju.

Oni objašnjavaju da je vladajuća većina lepo programirala, imajući u vidu da ni jedna stranka opozicije u Skupštini grada nema pet odbornika, a celokupna opozicija ima devet odornika, tako da je matematika jasna, te da opozicija u ovom sazivu ni u kom slučaju neće moći da formira odborničku grupu.

Narodna stranka smatra da se ovim činom vladajuće većine u Vranju guši sloboda govora i pravo i sloboda na političko udruživanje, te će borbu za slobodu i ponovno uspostavljanje demokratije, slobode govora i različitosti mišljenja i parvo na slobodne, fer i poštene izbore nastaviti van institucija Grada Vranja, a do ispunjenja zahteva postavljenih na protestu pod sloganom „Vranje bez straha, 1 od 5 miliona“ – navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana