20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiPolitikaPSG: Sve je u Vranju u v.d stanju

PSG: Sve je u Vranju u v.d stanju

„Sve je u Vranju u v.d. stanju“, tvrde iz gradskog odbora Pokreta slobodnih građana koji su u našu redakciju poslali saopštenje ovim povodom.

Saopštenje prenosimo u celini:

Međutim, nekim istaknutim naprednjačkim pojedincima, barem formalno, isteklo je i v.d. stanje a oni su i dalјe na svojim funkcijama. Tako je dosadašnjim v.d. direktorima JP “NOVI DOM” i JP “VODOVOD”, dana 10. 06. 2022. godine istekao jednogodišnji mandat v.d. direktora, te se na funkciji direktora ovih javnih preduzeća, od navedenog datuma, nalaze protivzakonito. Postavlјa se pitanje, po kom osnovu će ovi doskorašnji direktori nadalјe primati platu i kako će ova javna preduzeća uopšte funkcionisati bez odgovornih lica ?

O svemu navedenom, gradonačalnik Vranja ćuti, ćute i gradski većnici ali i odbornici Skupštine grada Vranja.

Isti ovi lјudi, koji godinama vode grad bez ikakvih pozitivnih rezultata, ćute i o tzv. “aferi falsifikat” čiji je glavni akter ovdašnji naprednjački narodni poslanik, koji je i sam najpoznatiji po ćutanju čak i na svom radnom mestu, u Skupštini Republike Srbije. I o ovom slučaju među vranjskim naprednjacima postoji zavet ćutanja, iako o ovoj aferi permanentno pišu lokalni ali i republički mediji.

Dakle, dok vranjska čaršija bruji o aferama, krivičnim prijavama i svakodnevnim  nezakonitostima naprednjačke vlasti, ista ta vlast nam je prekopala grad. Štaviše i u onim ulicama gde nema radova (koji će uzgred budi rečeno trajati do 2025. godine!) ima brojnih udarnih rupa zbog kojih je otežano kretanje.

Ali rupe su nekako i tradicionalno obeležje ove naprednjačke vlasti, kako u metaforičkom, tako i u faktičkom smislu. Jasno je da će posle njih jedino rupe i ostati – u asfaltu, u budžetu grada, u javnim preduzećima, u kadrovima, u džepovima građana Vranja, u svemu onome čega su se dotakli.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači