9.1 C
Vranje
sreda, 7 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSavez za Srbiju: Skandalozna saopštenja SNS i JS

Savez za Srbiju: Skandalozna saopštenja SNS i JS

Povodom serije saopštenja stranaka vladajuće koalicije u Vranju, našoj redakciji stiglo je i saopštenje Saveza za Srbiju u kome se navodi da za neke od stranaka građani ne bi ni znali da postoje da se nisu sad oglasili.

I ovo saopštenje prenosimo u celini:

Dužni smo da odgovorimo na jedina dva saopštenja koja dolaze od stranaka koje u Vranju imaju više članova nego funkcija u lokalnoj samoupravi, a to su SNS i JS.

            Posebno skandalozno je saopštenje SNS-a u kojem se, nećete verovati ako niste i sami pročitali, navodi da Vranje u okviru Zdravstvenog centra ima nešto čime se malo koji grad u Evropi može pohvaliti! I tu su delimično u pravu, malo koji grad u Eropi ima „otvoren“ Hirurški centar, koji ne radi ni par meseci nakon što je svečano otvoren. Ali pitanje je da li je pisac saopštenja upućen da je Evropa kontinent sa najrazvijenijim državama sveta, a ne zgrada u kojoj je nekad igrao tombolu u centru Vranja. Takođe, smatramo potpuno neprimerenim i necivilizovanim način i vokabular kojim se obraćaju vranjskim lekarima, a pre svega jednom od najuglednijih naših hirurga, dr Vukašinu Antiću. On je hrabro i argumentovano izneo sve probleme ZC u Vranju, za koje znaju svi građani Vranja.

                Saopštenje JS jedan je od najbolјih primera političkih manipulacija, zbog kojih građani protestuju. Naime, kako se u saopštenju kaže, predstavnici ove stranke zalažu se za „bolјi standard svih građana, a kroz brojne olakšice koje se primenjuju u Jagodini, i za koje je zaslužan Dragan Marković Palma.“ Ono što građani Vranja možda ne znaju je da je upravo Jagodina, koja se u medijima predstavlјa kao raj na zemlјi, jedna od opština sa najnižim prosekom ličnog dohotka u Srbiji. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Jagodina je već godinama, uz Rekovac, opština sa najnižim prosekom ličnog dohotka u Pomoravskom okrugu, a na 113. mestu od 167 lokalnih samouprava u Srbiji. U Vranju, ova stranka nije poznata po bilo kakvim olakšicama za sve građane, već po kupovini glasova, delјenju plastenika pred izbore i brojnim aferama u ustanovama kojima su rukovodili njihovi kadrovi, poput skijališta i gradske apoteke.

        Sa radošću očekujemo vaša dalјa saopštenja, jer svako vaše javno obraćanje izvodi na ulice još par stotina revoltiranih građana.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana