NaslovnaVestiPolitikaSSP: Budžet kao komedija

SSP: Budžet kao komedija

Povodom usvajanja lokalnog budžeta za 2021. nakon Narodne stranke saopštenjem za javnost oglasila se i Stranka slobode i pravde.

Saopštenje, potpisano od strane Sektora za privredu, ekonomiju i finansije SSP – a u Vranju i kao što inače praktikujemo prenosimo  ga u celini:

Skupština grada Vranja je na sednici,održanoj 14.12.2020. u sali vranjskog pozorišta donela odluku o budđetu za 2021.godinu. Od otvaranja obnovljenog pozorišta, do danas,veća komedija nije odigrana.Bilo je tamo i režisera scenarista i glumaca.Najviše je bilo statista, a najmanje odbornika.Bez diskusije,bez rasprave, bez amandmana. Statisti koji nisu ni pročitali scenario, jednoglasno su izglasali budzet od 2 i po milijarde dinara, budžetski deficit od 170  miliona dinara i novo zaduživanje grada.Odbornici tačnije statisti su glasali i za dodatna sredstva za nezavršene investicije u gradu ( gradski park,ulica Bore Stankovića,vrtić u naselju“Raška“ i dr.) Budžetski deficit od 170 miliona dinara će platiti građani novim nametima.Kada je prihodna strana budzeta u pitanju,nije uzeto u obzir da su mnoge firme prestale sa radom, da su mnogi lokali prestali da rade, da mnogo ljudi gubi posao i da se iz raznih izvora više od 20 miliona evra predviđenog budžeta ne može namaknuti.To će značiti nova zaduživanja, nove glavnice, nove kamate ,a sve po uzoru na republičku vlast, koja je  za vreme svoje vlasti duplirala dug Srbije sa 15 milijardi evra koje su zatekli (neki krediti su još iz Titovog vremena), na više od 30 milijardi evra i sa još 10 milijardi rezervisanih kreditnih linija ( od Kine,Evropske unije ili Emirata)koje još  nisu  povučeni. Kakvi učitelji, takvi i učenici.U Vladi,ministar Mali a u Vranju mnogo,mnogo malih.    

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način

Dr Marina Džikić nova upravnica Doma zdravlja