6.2 C
Vranje
utorak, 26 oktobra, 2021
NaslovnaMigracijeDruženje sa migrantima i tribina u Vranju

Druženje sa migrantima i tribina u Vranju

PIN Mreža psihosocijalnih inovacija sprovodi zajedno sa satiričnim web portalom „Njuz.net“ organizuje akciju druženja sa migrantima u  devet gradova Srbije, među kojima su tri na jugu  Bosilegrad, Vranje, Bujanovac.
U okviru Podrške Evropske unije u upravljanju migracijama u Srbiji, akcije povezivanja lokalnog stanovništva i migranata u petak će  Vranju 16. avgusta 2019 najpre biti organizovan neformalni sportski događaj kao i tribina.
Sportski događaj je planiran za 17 sati u Sportskoj hali u Vranju  i obuhvata neformalno igranje basketa, takmičenje u izvođenju slobodnih bacanja i učenje osnova kriketa, kojem će lokalno stanovništvo podučavati izbeglice koje trenutno borave u Prihvatnom centru. 

Nakon toga, organizovana je tribina o migrantima u Srbiji sa početkom u 20 sati u Javnoj biblioteci “Bora Stanković”.

Aktivnosti će podržati satirični web portal „NJuz.net“ iz Beograda, koji će se pridružiti sportskoj akciji i voditi tribinu. 

Tribina će okupiti relevantne aktere i građane, gde će organizatori događaja imati priliku da sa lokalnim stanovništvom i “Njuzovcima” porazgovaraju o aktuelnoj situaciji i stavovima u lokalnoj zajednici kada su migranti i izbeglice u pitanju. Takođe, PIN će predstaviti neke od rezultata istraživanja o traumatskim iskustvima koje izbeglice doživljavaju u zemljama porekla i tokom tranzita, prikupljenih tokom trogodišnjeg rada na terenu u direktnom kontaktu sa izbeglicama. 

Cilj ovih događaja je da se kroz zajedničke aktivnosti lokalnog stanovništva i migranata i izbeglica podstiče otvorenost društva prema različitostima i da prenesu poruke da prave utiske o bilo kojoj osobi ili grupi ljudi možemo da steknemo tek kada ih lično upoznamo, razmenimo priče, posedujemo tačne i proverene informacije. 

Akciji će prisustvovati predstavnici opštine grada, predstavnici implementacionih partnera koji sredstvima Evropske unije sprovode aktivnosti, kao i redakcija satiričnog portala Njuz.net.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...