-7.5 C
Vranje
ponedeljak, 24 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoAmerički Ambasador kod Male Vranjanke na večeri

Američki Ambasador kod Male Vranjanke na večeri

Dejana Dexi Stošić, studentkinja etnologije iz Vranja koja je na Twitteru poznata kao @MalaVranjanka, pozvala je Američkog Ambasadora Entoni F. Godfrija na večeru u Vranje.

U twitu je napisala da će na meniju biti tarana, samsa, ljut burek sa mesom i crvenci.

Na iznenađenje mnogih, pa i nje same, ubrzo je stigao odgovor Američkog Ambasadora, koji se zahvalio na pozivu, i rekao da jedva čeka da proba specijalitete, jer će uskoro posetiti Vranje.

Novi Američki Ambasador u više navrata je na Twitteru pokazivao kako proba srpske specijalitete, tako da ga uskoro možemo očekivati u našem gradu. Ostaje da se vidi kako će se devojka koja je stala u odbranu gradskog parka snaći u ulozi domaćice.

Dejana u izjavi za naš portal kaže da je Ambasador Godfrey  jako praćen na društvenim mrežama posebno kada objavi sliku  kako ruča odnosno večera lokalne specijalitete iz Srbije.

Upravo sam ga zbog toga, manje više iz šale, pozvala na večeru kako bih ga upoznala sa vranjskim specijalitetima i vranjskim kulturnim nasleđem. Ovo sam uradila kao jedan od načina da proširim priču o bogatsvima koje Vranje poseduje a o kojima se ne priča ili se ne vodi dovoljno računa – kaže Dejana Stošić.

Na našepitanje da li bi ona kuvala ili njena mama, ova mlaa devojka odgovara uz osmeh.

Ja bih spremala samsu, taranu, crvence I ljut burek s mesom pošto nažalost ima samo kod nas dok bi mama spremila trljanicu.

Čitaoci VOM-a, imali su priliku da upoznaju ovu mladu devojku kao kolumnistkinju na našem sajtu.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović