18.8 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoMedicinskim sestrama prezentovan Kodeks ponašanja

Medicinskim sestrama prezentovan Kodeks ponašanja

Medicinskim sestrama koje rade na odeljenju Ginekologije i akušerstva u Vranju, danas je prezentovan „Kodeks ponašanja medicinskih sestara“ pod nazivom „Budimo ljudi“ koji je pripremila i prezentovala Jasmina Ristić, strukovna medicinska sestra – babica, glavna sestra Zdravstvenog centra Vranje.

Prezentaciji je prisustvovalo oko 60 medicinskih sestara, a ovo je prva u nizu prezentacija. Kako je u izjavi za VOM rekla Jasmina Ristić, prezentacije će biti održane i na drugim odeljenjima vranjskog Zdravstvenog centra, ali i u drugim zdravstvenim ustanovama u regionu.

Ona je u svojoj prezentaciji stavila akcenat na osnovna načela zaposlenih u medicini, a to je humanost. Kodeks je nešto čega se sestre uglavnom pridržavaju, ali kako kaže  nije zgoreg podsetiti na neka osnovna načela.

Uglavnom su se anketirani građani,  naši pacijenti žalili na odnos sestara i tehničara prema njima,  što me je ne mogu reči inspirisalo,  već nateralo da svoje kolege i koleginice podsetim da koliko god bio težak rad sa ljudima, on nosi i određenu vrstu odgovornosti, naročito kada su u pitanju pacijenti – kaže Ristićeva.

Oni koji su pratili prezentaciju mogli su čuti osnovne preporuke za uspešan rad ali i podsetiti se na osnovnu etiku obavljanja posla medicinskih sestara. Na kraju prezentacije Jasmina Ristić je svoje koleginice zamolila da se sete da su i one nekada bile pacijenti.

Podsećamo da je nova direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić, u svom prvom obraćanju javnosti putem saopštenja naglasila da će se raditi na poboljšanju odnosa prema pacijentima.

Buy Me A Coffee

Popularno

MILICA RADULOVIĆ U MEDIJSKOM SKLONIŠTU: Dobar preduzetnik može da bude svako...

Milica Radulović, izvršna koordinatorka u Udruženju privrednika koja radi na projektu „Srbija inovira“,na Festivalu demokratije koji je izazvao veliko interesovanje mladih privrednika okupljenih u...