-10.7 C
Vranje
subota, 22 januara, 2022
NaslovnaDruštvoPriča (o) ženiJasmina Stefanović: Slikam jer želim da ulepšam ne tako lepu stvarnost u...

Jasmina Stefanović: Slikam jer želim da ulepšam ne tako lepu stvarnost u kojoj živimo

Medicinska sestra Jasmina Stefanović je radni vek provela u Službi oftalmologije, majka je dve devojčice jedne šsnaestogidišnje i jedne trogodišnje.

Pacijenti je znaju kao ženu blage naravi, kolege kao vrednu i strpljivu, a prijatelji i najbliži kao ženu koja svojim umetničkim darom svet bukvalno boji vedrim bojama.

Nakon porodilјskog odsustva po rođenju druge ćerke vratila se na posao i ona je jedna od brojnih sestara koje su ponele teret pandemije i već tri meseca unazad radi u jednoj od vranjskih kovid bolnica u takozvanoj zgradi stare Hirurgije.

Prošle godine latila se kičice i ulepšala odeljenje oftalmologije, ove godine unela je dašak vedrine na novom radnom mestu, želeći da svojim kolegama izmami osmeh, ako ništa drugo svesna njihove stalne borbe za svakog pacijenta.

Sestrinska soba u u zelenoj zoni koja je namenjena sestrama, koje rade u kovid bolnici tu se presvllačimo, ručamo i provodimo vreme za pauzu nije baš u idealnom stanju, jer prosto stara Hirurgija je takva zgrada gde nema mnogo prostora za dodatno uređenje Silom prilika ponovo je otvorila vrata za pacijente i taj deo je mnogo uslovnoji – pojašnjava ova sestra .

Zbog toga je ona odlučila da u svetlu predstojećih praznika oslika prozor sobe, ali i ukrasi vrata zanimljivim i simboličnim crtežima kojima je želela da pošalje jednu zajedničku poruku svima koji biju bitku sa koronavirusom.

Oslikala sam i Dečje odeljenje i psve kolege koje su me pozvale da im ulepšam prostor dobile su pozitivan odgovor. Moje pauze i neko slobodno vreme van posla poprimilo je sada drugačiju dimenziju, ali ja istinski uživam u tome. Jer jedan osmeh, je jedna moja pobeda u ovoj borbi protiv bolesti, jer primarno sam zdravstveni radnik i svesna sam da topla reč, a u ovom slučaju pogled na nešto lepo može da pomogne u lečenju – priča Jasmina za VOM.

Ova žena kaže da je umettnost hobi i da joj je mnogo drago što među medicinarima ima još onih koji vole umetnost i koji su izuzetno vešti u raznim umetničkim izražavanjima. Jedna od njih je i doktorka Lidija Petrović, junakinja naše priče, sa kojom ova sestra voli da razmenjuje iskustva i saznanja i deli ideje i strast prema umetničkom stvaranju.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane grada Vranja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović