8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVranjanci proslavili Duhovski ponedeljak

Vranjanci proslavili Duhovski ponedeljak

Svetom arhijerejskom liturgijom, litijama gradom i rezanjem slavskih kolača obeležena je hramovna i gradska slava, Duhovski ponedeljak, drugi dan praznika Silazak Svetog duha na apostole ili Pedesetnica.
Čestitajući Vranjancima slavu gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković poželeo im je puno zdravlja, radosti i napredka.
Vladika vranjski gospodin Pahomije u svojoj besedi podsetio je na značaj praznika Svete Trojice koji predstavlja ispunjenje obećanja Gospoda Isusa Hrista, da će duh sveti u obliku ognjenih jezika sići na svete apostole.
U litijama su osim sveštenstva, monaštva, predstavnika rukovodstva grada i vernika bili i predstavnici vojske, policije sportskih i kulturno umetničkih društava. Nakon rezanja slavskih kolača priređeni su trpeza ljubavi i kulturno – umetnički program.

Povodom Duhovskog ponedeljka u Gradskoj kući priređen je prijem za mnogobrojne zvanice. Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković poželeo je gostima dobrodošlicu.
Drage zvanice, nakon prepodnevnog programa obeležavanja Gradske slave, ovim prijemom nastavljamo jednu lepu tradiciju, koja je prethodne dve godine zbog korone bila prekinuta. U narednom periodu očekujem da svi zajedno učinimo da ovaj naš grad bude lepše mesto za život, da naša deca imaju perspektivu i da svoju budućnost planiraju ovde –  rekao je Milenković.
On je pozvao sve sugrađane da večeras prisustvuju koncertu Čede Markovića, koji će biti održan na Trgu Staniše Stošića, od 20 sati.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru