6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVukan pobeđuje SMA

Vukan pobeđuje SMA

Vukan Stoiljkoić je pre dve nedelje, nakon 3,5 meseca korišćenja skinut sa steroida koji su sastavni deo lečenja Zolgensmom, koju je primio pre 4 meseca.

Presrećni smo jer je svaki dan sve bolje, intenzivno vežba sa nama i terapeutima i pokazuje dobar napredak. Njegovi pokreti su sve stabilniji, počeo je da se okreće sam, polako vežbamo i sedenje. Sve te stvari kod SMA tip 1 dece su nezamislive bez terapije – saopštili su roditelji.

Oni se zahvaljuju svima koji su pomogli da Vukan primi terapiju i raduju se svakom njegovom napretku.

Ovim putem bismo vas i zamolili za makar jedan sms sadržine 1348 na 3030 ili uplatu po mogućnosti za našu sugrađanku Tijanu, koja ima dijagnozu G 35 – Sclerosis Multiplex. Tijanino stanje se pogoršalo, potrebno je što pre sakupiti sredstva za odlazak na lečenje u Rusiji. HAJMO, NAŠA SNAŽNA ARMIJO, DA JOŠ JEDNOM ŽIVOTU DAMO ŠANSU i mogućnost za izlečenje pozvali su Vukanovi roditeji sve na humanost.

Gotovo d nema Vranjanca koji nije dao bilo kakav doprinos u lečenju malog Vukana, tako da su svi sa neizvesnošću pratili njegov oporavak, tako da dobre vesti iz Mađarske svakako raduju.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru