2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaU nedelju počinju "Borini pozorišni dani"

U nedelju počinju „Borini pozorišni dani“

Pozorišni festival 38. „Borini pozorišni dani“, koji se ove godine održavaju pod sloganom „Pozorištem do pozorišta“ biće svečano otvoren u nedelju 21. oktobra. Festival će tradicionalno otvoriti predstava vranjskog teatra rađena po motivima čuvene Borine knjige pripovedaka „Božji ljudi“.

Na konferenciji održanoj tim povodom gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je istakao da lokalna samouprava intenzivno radi na završetku rekonstrukcije zgrade pozorišta.

U toku je druga faza rekonstrukcije, nakon čega ćemo krenuti sa opremanjem. Naši napori na poboljšanju kulturne scene, ogledaju se i u činjenici da je budžet ovogodišnjeg festivala najviši u poslednjih pet godina, i iznosi oko 2,2 miliona dinara. Grad Vranje izdvaja 1,5 milion dinara, a preostali deo partneri i prijatelji festivala“, naglasio je gradonačelnik Milenković.

O programu ,,Borinih pozorišnih dana“ govorila je i gradska većnica Zorica Jović istakavši da će i ove godine na repertoaru biti i predstava za najmlađe, kao i da će se ulaznice prodavati po simboličnim cenama.

Vodili smo računa i o ceni ulaznica, i pojedinačna iznosi 500 dinara, a komplet 2.000. Maksimalno ulažemo napore da završimo zgradu pozorišta i iskoristila bih ovu priliku da se Vojsci zahvalimo na podršci – istakla je većnica Zorica Jović.

Rediteljka predstave kojom će započeti ovofodišnji festival Nataše Radulović, rekla je da joj je izuzetno zadovoljstvo što režira u Vranju i radi sa jednim od najboljih ansambala u zemlji.

Stanković je pre više od 100 godina uspeo da najavi na malom uzorku lјudi o kojima je pisao, nešto što se dešava danas i što je prilično aktuelno, pitanje potpune egzistencije i težnje ka slobodi u takvim okolnostima – rekla je reditelјka.

Podsećamo da će glavnim programom festivala biti obuhvaćeno šest predstava, od kojih su četiri u produkciji teatara iz Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana