2.9 C
Vranje
petak, 2 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaPOKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Glasajte protiv ustavnih promena na referendumu

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Glasajte protiv ustavnih promena na referendumu

Pokret slobodnih građana oglasio se danas saopštenjem za javnost u kome pozivaju građane da na referendumu glasaju protiv predloženih ustavnih promena.

Pokret slobodnih građana poziva građane da na predstojećem referendumu 16. januara glasaju protiv predloženih ustavnih promena. Predloženi akt o ustavnim promenama neće suštinski doprineti jačanju nezavisnosti pravosuđa. Predložene ustavne promene u teoriji i u nekom uređenom društvu bi možda i funkcionisale, ali imajući u vidu aktuelni politički kontekst i način na koji je ovaj dokument nastao jasno je da će efekti usvajanja ovih rešenja biti dugoročno štetni i dovesti do dalјeg učvršćivanja partijskog pravosuđa u Srbiji. Glasanjem protiv predloženih promena ne glasa se samo protiv teksta tog predloga, već protiv celokupnog konteksta u kom je ovakav dokument nastao  u atmosferi jednopartijskog parlamenta, odsustva javne rasprave, zatvorenosti medija za stručne debate o ovim najznačajnijim pitanjima za funkcionisanje države. Pokret slobodih građana odbacuje paušalne opaske da će  se izglasavanje ovog akta zaustaviti proces pridruživanja Srbije Evropskoj Uniji. Taj proces je zaustavlјen zbog potpunog urušavanja vladavine prava, uništavanja nezavisnih institucija, gušenje medijskih sloboda i ugrožavanja lјudskih prava. Nijedan od tih problema neće biti ni rešen niti umanjen usvajanjem predloženih ustavnih promena.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga