-10.7 C
Vranje
subota, 22 januara, 2022
NaslovnaVestiPolitikaPOKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Glasajte protiv ustavnih promena na referendumu

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Glasajte protiv ustavnih promena na referendumu

Pokret slobodnih građana oglasio se danas saopštenjem za javnost u kome pozivaju građane da na referendumu glasaju protiv predloženih ustavnih promena.

Pokret slobodnih građana poziva građane da na predstojećem referendumu 16. januara glasaju protiv predloženih ustavnih promena. Predloženi akt o ustavnim promenama neće suštinski doprineti jačanju nezavisnosti pravosuđa. Predložene ustavne promene u teoriji i u nekom uređenom društvu bi možda i funkcionisale, ali imajući u vidu aktuelni politički kontekst i način na koji je ovaj dokument nastao jasno je da će efekti usvajanja ovih rešenja biti dugoročno štetni i dovesti do dalјeg učvršćivanja partijskog pravosuđa u Srbiji. Glasanjem protiv predloženih promena ne glasa se samo protiv teksta tog predloga, već protiv celokupnog konteksta u kom je ovakav dokument nastao  u atmosferi jednopartijskog parlamenta, odsustva javne rasprave, zatvorenosti medija za stručne debate o ovim najznačajnijim pitanjima za funkcionisanje države. Pokret slobodih građana odbacuje paušalne opaske da će  se izglasavanje ovog akta zaustaviti proces pridruživanja Srbije Evropskoj Uniji. Taj proces je zaustavlјen zbog potpunog urušavanja vladavine prava, uništavanja nezavisnih institucija, gušenje medijskih sloboda i ugrožavanja lјudskih prava. Nijedan od tih problema neće biti ni rešen niti umanjen usvajanjem predloženih ustavnih promena.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović