10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaReč po rečNajpipaniji predmet u oktobru i parola "snađi se" da ti toplo bude

Najpipaniji predmet u oktobru i parola „snađi se“ da ti toplo bude

Budim se ja ujutru. Razmišljam o tome kako je ovog oktobra najpipaniji predmet verovatno radijator. Pokušavam da se izvučem ispod dva ćebeta, debelog jorgana i prababine jambolije koju smo izvukli iz starog kovčega posle mnogo godina. Trebalo je da izvučem i ona tri vunena ćilima.
Promrzlim rukama uzimam laptop. Prsti se koče. Kako se ugrejati? Zdravom ishranom i vitaminima? Hrana je poskupela da se smrzneš, a za vitamine moram da pitam dedu da li mu je ostao neki od onih koje je država poklanjala penzionerima, ako im nije istekao rok trajanja.

Šta da obučem, jaknu, skafander ili vunene čarape? Greje li ljubav, u obzir dolazi devojka koja ima najmanje tri tone peleta. Greje li rakija, do prvog novembra mogu postati alkoholičar. Pada mi na pamet ideja da otpočnem druženje sa rođacima koji se greju na drva, možda su fini ljudi, a da ja to do sada nisam znao.Da li da izađem napolje kako bih se ugrejao. Plašim se da će me udariti šok od temperaturne razlike kad se vratim u ledeni stan. Da se možda vratim u krevet ispod prababine jambolije i prespavam ovaj period kao medved?
Čujem roditelje kako raspravljaju o vlasništvu nad podstanicom i pumpama za grejanje. Čekaj, kakvo vlasništvo, kakva podstanica i održavanje, pa mi u grejnoj sezoni nemamo grejanje!
Prognoza RHMZ ipak predviđa visoke temperature do kraja oktobra. Samo mi nije jasno zašto i računi za grejanje ne prate vremensku prognozu kad plaćamo u junu, julu i avgustu.
Mahinalno pipam radijator, nikad se ne zna. Džaba pipate, jer ovo grejno telo ostaje hladno do 1.novembra.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru