14.3 C
Vranje
subota, 24 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoUkusnija bolnička hrana

Ukusnija bolnička hrana

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju, odlučilo je da  uvede nove mere  u načinu pripreme hrane za pacijente koji leže na bolničkim odelјenjima. Direktorka ove zdravstvene ustanove dr Ljilјana Antić, ne krije da se najveći broj primedbi pacijenata odnosi upravo na hranu.

Odlazak na operaciju ili bolničko lečenje nikome ne pada lako. Posebno ako su uslovi loši, a hrana oskudna i nejestiva. Veoma se razlikuje hrana od bolnice do bolnice, državne ili privatne, ali standardi su prepoznatLjivi i oni se sada poštuju i u našem Zdravstvenom centru  – kaže  Antićeva.

Prema njenim rečima u kuhinji vranjskog Zdravstvenog centra u  proseku se dnevno pripremaju obroci za oko 250 pacijenata.

Novi tender za nabavku namirnica potrebnih za bolničku kuhinju omogućio je da se u ishranu stacionarnih pacijenata uvede obavezan dodatak  mesa, čorbi, proje, kolača. Konzervirana i gotova jela sa kojima pacijenti nisu bili zadovoLjni više neće biti na jelovniku bolničke kuhinje.

U planu je nova oprema za kuhinju kao i obnova kompletnog posuđa koje se koristi pri serviranju obroka pacijentima.

Podsećamo da je nedavno u kuhinji bilo i kadrovskih promena zbog lošeg načina priprem hrane.

U Zdravstvenom centru omogućili su još jedan način kontrole kvaliteta, pružajući  mogućnost da svi pacijenti, članovi njihovih porodica, kao i zaposleni mogu da anonimno ili lično sa potpisom, ocene i daju povratnu informaciju rukovodstvu kako su zadovoLjni ishranom u vranjskoj Bolnici. Kutija za primedbe i pohvale biće postavlјena po nedeLju dana u svakoj službi gde se hrana služi bolničkim pacijentima.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu