5.6 C
Vranje
utorak, 29 novembra, 2022
NaslovnaDruštvo(NE)vidljivi ljudiSaradnja opštine Surdulica i preduzeća na zapošljavanju invalida vidljiva u privatnom i...

Saradnja opštine Surdulica i preduzeća na zapošljavanju invalida vidljiva u privatnom i javnom sektoru

Kompanija Knauf Insulation, u svojoj  fabrici u Surdulici, zapošljava osobe sa invaliditetom, a njihovo angažovanje, na kojim poslovima mogu da rade, kako kažu, prilagođeno je njihovim mogućnostima.

Osobe sa invaliditetom su angažovane na manje zahtevnim poslovima, jer takvi poslovi pružaju mogućnost da oni rade, kaže Tihomir Civkaroski, generalni direktor kompanije Knauf zadužen za zemlje Balkana, Kipar i Maltu.

Zašto da ne zaposlimo takve osobe? Gde god ima mogućnosti, pozicije za njihovo angažovanje, mi smo otvoreni za saradnju. Imamo neke pozicije koje su zahtevne, naročito u proizvodnji, gde je neprekidno na liniji potreban fizički angažman i to nisu mesta gde oni mogu da rade. Ali sigurno ima pozicija gde možemo da angažujemo i dodatno te ljude – dodaje Civkarovski.

Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, kaže da je saradnja i sa ostalim preduzećima u gradu, na angažovanju osoba sa posebnim potrebama, takođe zastupljena.

Volela bih da lokalna samouprava može da ima veći uticaj kada je zapošljavanje osoba sa invaliditetom u pitanju. To je zakonska obaveza preduzeća i ono što je jednostavno definicija odnosa lokalne samouprave na osobe koje imaju određene zdravstvene probleme. Činjenica je da smo ih u svakom segmentu života tretirali kao osobe koje se ni po čemu ne razlikuju od, uslovno rečeno, zdravih i da su sve naše aktivnosti usmerene ka tome, ka takvoj vrsti podrške njima – ukazuje Popovićeva.

Opština Surdulica pored ovih aktivnosti i finansijski podržava projekte udruženja osoba sa invaliditetom, kako bi se doprinelo poboljšanju njihovog društvenog položaja i boljim uslovima za život. 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru